Veprove maso s chrestovou omackou a bramborovymi hnizdy

1. listopadu 2008 v 23:26 | Majka
chrestova omacka:
asi 1 cm masla rozpustime, pridame 3 lzice hladke mouky, chvilku nechame, pridame mleko a vyvar z kureciho masa ( nebo vodu s kur. bujonem)... tak, aby byla dobra konzistence omacky. Pridame chrest z konzervy. Osolime, opeprime, pridame trosku muskatoveho orisku.
bramborova hnizda:
brambory umyjeme, chvilku varime ve slupce. Pak je nakrajime na tenka kolecka... na plechu je naskladame do kruhu... vytvorime kvetinku...osolime, opeprime a dame pect do trouby na 20 minut. Pak vyndame, posypeme nastrohanym syrem a dame zpatky do trouby na 3 minuty.
maso:
platky masa osolime, opeprime, muzeme dat kmin. V troube peceme nejdriv prikryte, asi hodinku, pak odkryte, aby byla pekna barva.
 


Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.