Listopad 2008

Veprove maso s chrestovou omackou a bramborovymi hnizdy

1. listopadu 2008 v 23:26 | Majka
chrestova omacka:
asi 1 cm masla rozpustime, pridame 3 lzice hladke mouky, chvilku nechame, pridame mleko a vyvar z kureciho masa ( nebo vodu s kur. bujonem)... tak, aby byla dobra konzistence omacky. Pridame chrest z konzervy. Osolime, opeprime, pridame trosku muskatoveho orisku.
bramborova hnizda:
brambory umyjeme, chvilku varime ve slupce. Pak je nakrajime na tenka kolecka... na plechu je naskladame do kruhu... vytvorime kvetinku...osolime, opeprime a dame pect do trouby na 20 minut. Pak vyndame, posypeme nastrohanym syrem a dame zpatky do trouby na 3 minuty.
maso:
platky masa osolime, opeprime, muzeme dat kmin. V troube peceme nejdriv prikryte, asi hodinku, pak odkryte, aby byla pekna barva.