Říjen 2008

Rizek naruby

20. října 2008 v 22:10 | M
Veprove maso posolime, opeprime. Pripravime si sacek, ktery naplnime strouhankou, nemusi ji byt hodne. Maso do sacku vlozime a rukou vklepeme do neho strouhanku. Pak rizek obalime ve vajicku a rychle osmazime na oleji, jen tak aby mel hezkou barvu. Rizky dame do zapekaci misky, na kazdy dame platky veproveho bucku a v troube dopeceme. Zapekaci misku mame prikrytou, pod maso nedavame uz ani tuk ani vodu.

Polevka od Cecilky :-)

17. října 2008 v 20:24 | M
Veprove koleno narizneme asi na 3 mistech az ke kosti, aby se lip uvarilo a aby se lepe obiralo maso. Pridame vodu, sul, cely pepr, nove koreni a dame varit. Po uvareni koleno vyjmeme a maso nakrajime na male kousky. V dobe, kdy se maso vari si nakrajime zeleninu: mrkev, petrzel, celer, zeli, papriku, kvetak, porek, kedluben, brambory. Vsechno vlozime do polevky a varime tak dlouho, az je zelenina mekka, pridame masox a ochutime. Nakonec jeste pridame nakrajene maso. Polevka je hodne husta.